Click klik

Friday, December 24, 2010

Sepetang di Zoo Lipis

Assalamualaikum..

Sebenarnya dah lama nak bawa anak-anak jalan gi Zoo, tapi memandangkan diorang masih agak kecil dan sukar dikawal, maka selalulah agenda tersebut tak jadi. Tapi kat tempat kami ni ada mini zoo, cuma setelah 5 tahun tinggal di Kuala Lipis ni, ni lah first time pergi melawat zoo ni.

Bayaran masuk tak mahal pun, boleh gi selalu sambil mengisi masa petang hari. Dewasa 2 henggit dan budak-budak singgit aje, jadi kos masuk zoo petang ni 6 henggit ajer. Kalau masuk zoo negara berapa ha? Dah lama tak gi sana.

Banyak juga haiwan kat zoo ni. Yang kecil-kecil aje la, gajah, harimau, singa, zirafah dan gajah memang tak ada. Setakat nak nengok beruang, ular, kura-kura dan burung-burung ok la..

Jom layan gambar

 Baru masuk. Kakak tak sabar dah nak tengok haiwan.


 Burung kakak tua.. nenek sudah tua, giginya tinggal dua..


 Adib Wajdi yang geram tengok burung (sebenarnya burung tu yang geram tengok Adib Wajdi)

 Renungan mata yang menggoda..


 Kucing batu yang macho.. Cool aje

 Saya ke?? Macam makin tembam aje


Adib wajdi yang tak mau balik. Nanti kita datang lagi yer.. Jom balik, dahi dah kena gigit nyamuk tu


Kalau ada kelapangan, boleh la bawa budak-budak ni lagi. Tapi lain kali kena pakai track suit ngan kasut sport la. Jalan berbukit. Kakak Mia pun tak boleh la pakai gaun, pakai seluar panjang yer. Adik pun kena pakai kasut.

1 comment:

  1. macam best aje.. anak2 saya pun suka sgt klu pergi zoo..

    ReplyDelete

Terima kasih atas kata-kata anda. Komen anda sangat dihargai